comparativelawconference.eu

CONFERINTA DE DREPT COMPARAT SI INTERNATIONAL
Conferință internațională
Editia A III-A, 23 IUNIE 2023 - ONLINE

Conferința va avea loc online pe Zoom.

CONFERINȚĂ INDEXATĂ ÎN CONFERENCE PROCEEDINGS CITATION INDEX - CLARIVATE ANALYTICS (THOMSON REUTERS) DIN 2021

Societatea de Științe Juridice și Administrative organizează în data de 23 iunie 2023 a III-a ediție a  CONFERINŢEI DE DREPT COMPARAT ȘI INTERNAȚIONAL

      SECŢIUNI:

 • I. Drept public comparat. Pentru tematica orientativă clic aici
 • II. Drept privat comparat. Pentru tematica orientativă clic aici
 • III. Drept internațional. Pentru tematica orientativă clic aici

INVITATI SPECIALI:

Federica CRISTANI, Director al Centrului pentru Drept Internațional la Institutul de Relații Internaționale din Praga, Republica Cehă
Renata TRENESKA DESKOSKA, profesor de Drept constitutional, Facultatea de Drept “Iustinianus Primus”,Universitatea “Ss. Cyril and Methodius” din Skopje, Macedonia de Nord

INVITATIE DE PARTICIPARE

Aceasta este o conferință internațională care examinează dezvoltările recente şi perspectivele de evoluţie ale dreptului comparat și ale dreptului internațional.

Conferinţa îşi deschide porţile către autori provenind din diferite ţări, din mediul universitar juridic şi din rândul practicienilor dreptului, încurajând susţinerea lucrărilor având ca obiect aspectele de tradiție și de modernitate din dreptul comparat public și privat, precum și din dreptul internaţional public și privat, dreptul Uniunii Europene, dreptul comerțului internațional și din arbitrajul internațional. De asemenea conferința promovează cercetarea aspectelor legate de cooperarea juridică internațională, dezvoltarea elementelor de convergență între sisteme juridice și globalizarea dreptului, precum și aspectele juridice care transcend frontierele naționale și care îmbină teoreticul cu empiricul în cadrul unor studii de caz.
La Conferință se pot înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care  doresc doar să audieze dezbaterile.
Organizatorii Conferinţei îi invită pe toţi cei interesaţi să participe în cadrul uneia din cele trei secţiuni să completeze formularul de participare până la data de 15 iunie 2023.
Participanții au oportunitatea de a înscrie o a doua lucrare științifică plătind o taxă suplimentară. Pentru detalii clic aici.
Toate lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din publicațiile Conferinței. Pentru detalii despre publicațiile Conferinței clic aici
CELE MAI BUNE LUCRĂRI ÎNSCRISE LA CONFERINȚĂ VOR FI PUBLICATE ÎN REVISTA JURIDICAL TRIBUNE – TRIBUNA JURIDICĂSINGURA REVISTĂ DE ȘTIINȚE JURIDICE DIN ROMÂNIA INDEXATĂ ÎN WEB OF SCIENCE - CLARIVATE ANALYTICS (THOMSON REUTERS) și în Scopus.

Autorii pot beneficia de serviciul de traducere în limba engleză a lucrării înscrise la conferință. Pentru detalii clic aici.

Date Importante

 • Până pe 15 iunie 2023
  trimiterea formularului de participare completat
 • Până pe 17 iunie 2023
  trimiterea textului integral al lucrării științifice în limba română și engleză
 • Până pe 19 iunie 2023
  confirmarea lucrărilor care vor fi susținute în cadrul Conferinței
 • Până pe 21 iunie 2023
  plata taxei de participare
 • Declaratie de etica si malpraxis
Aboneaza-te la newsletter

Limba / Language